Español | English

El Tossal dels Tres Reis

Catalunya, València i Aragó tenen el seu punt de trobada al Tossal dels Tres Reis, a la zona de Els Ports. Proposem de pujar-hi des del poble de Fredes, en terra valenciana però de fàcil accés des de la Sènia.


Vista del Mont Caro

Vista del Mont Caro

Panoràmica del camí de pujada

Panoràmica del camí de pujada

 
 

Distància: 10 km.

Temps: 2h 30'.

Dificultat: Fàcil

Desnivell: 300 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Recorregut: Iniciem l' excursió a l' entrada del poble de Fredes on veurem un indicador del GR-7 i els respectius senyals blancs i vermells, serviran per indicar-nos el camí. Sortirem del poble direcció nord i anirem seguint el camí envoltat de murs de pedra seca.


Arribarem a la zona del Pinar Pla (45' ) i trobarem la pista que també prové de Fredes i va cap al refugi de Font Ferrera, nosaltres però anirem cap al Mas del Ric de Fredes que ens quedarà a la dreta de la pista de la que sortirem per passar per davant del mas que sembla en bon estat de conservació.


Seguirem el camí que al principi va paral·lel a la pista però que gira al nord i passa a ser un corriol amb una pujada pronunciada durant un kilometre aproximadament. Un cop salvat el desnivell, arribarem al Tossal del Tres Reis (1356).


La baixada la farem seguint una pista que condueix a Fredes pel Coll de Tombadors. Quan arribem a aquest coll que és una zona plana amb creuament de camins, podem continuar per la pista o bé agafar un corriol indicat amb fites de pedres que ens durà a Fredes de forma més directe.


 
Mapa

Mapa © ICC

 
Indicador de camins

Indicador de camins

 
Abeurador a Fredes

Abeurador a Fredes

 
Mas del Ric de Fredes

Mas del Ric de Fredes

 
Tossal dels Tres Reis

Tossal dels Tres Reis

 
vista de Fredes

Vista de Fredes

 
Camí de baixada

Camí de baixada

 
 

 

 

0 comentaris sobre aquesta ruta

 

Opina sobre aquesta ruta