Espa˝ol | English

Núria - Ulldeter

La travessa de Núria a Ulldeter o al revés, és una de les més populars de l'excursionisme català. Tot i poder fer-se en un dia, proposem de fer-la en dos dies i fer nit en el refugi de Coma de Vaca, i gaudir d'un paissatge gairabé verge.


El santuari de Núria pujant a l'alberg

El santuari de Núria pujant a l'alberg.

Vista des de Coma de Vaca

Vista des de Coma de Vaca

 
 

DistÓncia: km. (Etapa 1: 10km. Etapa 2: 8km.)

Temps: 7:00h. (Etapa 1: 4h. Etapa 2: 3h.)

Dificultat: FÓcil

Desnivell: m. (Etapa 1: 1000 m. Etapa 2: 1000)

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Recorregut: Iniciem la caminada a l'estació del cremallera de Núria i ens hem de dirigir a l'alberg del Pic de l'Àliga, per arribar-hi podem agafar el telecabina, o podem pujar a peu pel camí que voreja la zona de tir amb arc. A l'esplanada de davant l'alberg un indicador de fusta ens marca l'inici del camí dels enginyers que ens portaria al refugi de Coma de Vaca, però com que presenta un pas una mica aeri, la nostra ruta serà pel Coll del Torreneules. Cal que seguim el camí que ens porta cap a la Font Negra, però també ens podem dirigir per un camí planer fins a la carena del Serrat de les Pedrisses i enfilar la pujada cap al Coll de Torreneules que ofereix unes vistes magnífiques del Taga.


En un parell d'hores arribarem al Coll del Torreneules i en aquest punt comenša la baixada cap la vall que forma el Torrent de Coma de Vaca. Arribarem al refugi de Coma de Vaca en un parell d'hores més on podrem descansar plàcidament.


Davant del refugi tenim el Pla de les Eugues travessat pel GR-11-7 i que amb un lleuger pendent, seguirem per a arribar al Coll de la Marrana. Aquí, si les forces ens ho permeten podem pujar al Bastiments, en cas contrari, iniciarem el descens cap al refugi d'Ull de Ter que ja es troba molt aprop i és el punt final de la nostra ruta.


Els refugis de Coma de Vaca i Ull de Ter juntament amb el de Caranšà, formen part de la Ruta dels Tres Refugis, que permet fer un recorregut circular per aquests tres refugis.


L'època ideal per a fer aquesta ruta Ús a l'estiu, però també és possible a l'hivern ja que no presenta cap dificultat tècnica. Només cal tenir present que el refugi només obre sota demanda, en canvi els messos d'estiu és aconsellable fer reserva prévia.


 

Mapa © ICGC

 
Camí

Camí de l'alberg al coll de Torreneules

 
Coll de Torreneules

Coll de Torreneules

 
Refugi de Coma de Vaca

Refugi de Coma de Vaca

 
El Bastiments

El Bastiments

 
Coll de la Marrana

Coll de la Marrana

 
Refugi d'Ulldeter

Refugi d'Ulldeter

 
 
Panoràmica del Santuari de Núria

Panoràmica hivernal del Santuari de Núria

 
Webcam del Santuari de Núria

Webcam del Santuari de Núria