Español | English

El Montseny.

El Montseny és el massís més gran i elevat de la Serralada Prelitoral Catalana. S'aixeca fins els 1706 m al Turó de l'home, essent visible de molt lluny. Montseny prové del llatí mont signus (muntanya senyal) nom que fa referència a aquest fet. Parc natural i reserva de la biosfera de la Unesco, presenta una diversitat paisatgística remarcable i per les seves característiques és el límit meridional de moltes espècies.


 
El Montseny vist des de Palautordera

El Montseny vist des de Palautordera

 

La rica biodiversitat del Montseny ha estat el motiu que des de ja fa anys hagi estat una zona protegida. És remarcable el nombre de plantes superiors, unes mil cinc-centes, algunes endèmiques -exclusives- del massís, i d'altres que hi tenen el límít meridional de la seva distribució.


La riquessa natural del Montseny ha estat aprofitada per l'home des de temps prehistòrics. Aquesta llarga humanització ha modelat el paissatge notablement, i encara avui dia l'abandonament de les activitats agrícules fa que aquest procé de canvis continui.


La proximitat a grans zones urbanes fa que el Montseny sigui una destinació de lleure per a molta gent durant tot l'any. En cada època de l'any hi ha una motivació diferent per fer-hi una visita. A continuació us oferim una série de rutes per descobrir el Montseny:


De Coll Formic a Matagalls A peu

Santa Fe - Turó de l'home A peu

Sant Marçal - Les Agudes A peu

Les Illes - Les Agudes A peu

 
Mapa

Mapa © Diputació de Barcelona

 
 
Les Agudes amb neu

Les Agudes amb neu

 
Aveteda

Aveteda

 
Panoràmica

Panoràmica del Turó de l'Home (esquerra) a les Agudes (dreta)