Español | English

Sant Julià de Coaner

A la comarca del Bages trobem moltes torres medievals de caràcter defensiu ja que aquesta era terra fronterera amb els sarraïns. Prop de Súria trobem el nucli de Sant Julià de Coaner, composat per una impresionant torre i l'esglèsia romànica.


El Cardener

El Cardener.

La torre i l'esglèsia de Coaner

La torre i l'esglèsia de Coaner

 
 

Distància: 5 km.

Temps: 1h 30'

Dificultat: Baixa

Desnivell: 50 m.

Veure ruta en 3D (kmz Google earth): kmz Google earth

Recorregut: Des de Súria cal sortir per l'antiga carretera direcció Cardona i a pocs metres de la sortida del poble, abans de passar sota el viaducte, veurem un indicador que ens farà deixar la carretera i girar a l'esquerra. Seguim aquest camí primer asfaltat i que passa vora una indústria, travessant el Cardener per una passera que ofereix una vista interessant d'un salt d'aigua. Continuem amb el vehicle fins al mas de la Ribera on podem aparcar o en tot cas uns centenars de metres més endavant. En aquest mas es poden demanar les claus per poder visitar l'església de Sant Julià de Coaner.


Seguim sempre la pista principal molt ben acondicionada pel pas de vehícles. Si ens fixem a l'esquerra del camí veurem canals d'aigua que han polit la roca. En una d'elles s'aprecien clarament petjades fossilitzades, possiblement d'algun dinosaure de no grans dimensions però curioses. En el nostre trajecte travessarem set vegades la riera de Coaner, totes elles sense gaires problemes.


Un cop salvada la pujada final, arribarem a Sant Julià de Coaner i podrem gaudir del conjunt en bon estat de la torre i l'església romànica llombarda de tres naus i tres absis. Uns metres més enllà apreciarem el santuari de la Mare de Deu de Coaner del segle XVII.


La tornada la farem pel mateix camí d'anada. Pels més valents, aquest punt forma part del sender de petit recorregut PR-C-134 que volta el poble de Súria.


 
Petjades de dinosaure

Petjades de dinosaure

 
Riera de Coaner

Riera de Coaner

 
La Torre

La Torre

 
Vista del conjunt de Coaner

Vista del conjunt de Coaner

 
Mapa

Mapa © ICC

 

 

 

 

0 comentaris sobre aquesta ruta

 

Opina sobre aquesta ruta